JONGEREN

Woord 12+

Woord

Woordstudio en dramastudio

1ste t.e.m. 3de middelbaar – 2 lesuren per week

Je hebt de smaak van het woord te pakken. Tijd om je verder te verdiepen. Je gaat aan de slag met allerlei tekstmateriaal. Je verkent de spelmogelijkheden van je eigen stem en lichaam. Emotie, personage, publiek. In deze lessen ga je er grondig en professioneel naar op zoek. Welkom in de klas, welkom op het podium! Welkom in woord- en dramastudio.

Het uurrooster woord ligt niet vast. Op de contactdag maken de leerkrachten dit in samenspraak met u en de andere leerlingen zodat iedereen een plaats heeft in het uurrooster. De lessen gaan door op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. In Otegem geven we enkel op maandag les, in Heestert enkel op dinsdag. 

De contactdag vindt plaats op zaterdag 1 september in de Directeurswoning op Transfo.

9u: leerlingen uit het 1ste middelbaar

10u: leerlingen uit het 2de middelbaar

11u: leerlingen uit het 3de middelbaar

 

Vanaf het vierde middelbaar

Vanaf het vierde middelbaar kom je terecht in de vierde graad woord. Aan de Kunstacademie kan je kiezen uit drie vakken: verteltheater, speltheater en/of spreken en presenteren. 

Verteltheater is het vroegere vak voordracht. Je staat meestal alleen op scène en vertelt je verhaal aan het publiek. Poëzie kan hier een deel van zijn, maar meer en meer werken we met theatermonologen en cabaretteksten. Speltheater is het vroegere vak toneel. Meestal vertrek je vanuit theaterteksten. Je gaat in dialoog met je publiek en je medespelers. Je leert een personage maken. Spreken en presenteren is het vroegere welsprekendheid. Via spreekoefeningen leer je op een ongedwongen wijze improviseren en discussie voeren, debatten leiden, interviews afnemen, toespraken houden. Je teksten, die schrijf je zelf.

Bij je vak(ken) volg je altijd kunst- en cultuuratelier. Dat noemden we vroeger repertoirestudie. Je woont (theater)voorstellingen bij die de leerkracht in de les toelicht en achteraf analyseert.

Het uurrooster woord ligt niet vast. Op de contactdag maken de leerkrachten dit in samenspraak met u en de andere leerlingen zodat iedereen een plaats heeft in het uurrooster. De lessen gaan door op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in Zwevegem.

De contactdag vindt plaats op zaterdag 1 september in de Directeurswoning op Transfo. We verwachten de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde middelbaar om 12u.