Selecteer een pagina

Volwassenen (4de graad)

2D-atelier of Tekenkunst of Vrije grafiek of Projectatelier of Keramiek of Schilderkunst

BEKIJK ONZE BLOG

2D-Atelier   – 4 lesuren –

In dit atelier is de grens tussen teken- en schilderkunst flinterdun. Beide disciplines worden aangereikt en zo ontdek je het medium dat het best bij jouw artistiek verhaal past. Verhouding, vormstudie, kleur, compositie, licht-donkerwerking, richting, perspectief, enz. Uitgedaagd door diverse opdrachten en thema’s verken je deze beeldtaal en start je je zoektocht naar een persoonlijk vocabularium. We helpen je een visie op het tweedimensionale vlak en tegelijk je eigen artistieke identiteit te ontwikkelen. 

Onze opleiding is veelzijdig. Zowel de hedendaagse kunstscène als de klassieke kunst zijn een voortdurende bron van inspiratie. Dit 2D-atelier richten wij graag in maar dit kan pas als er minstens tien cursisten zijn ingeschreven. 

BEKIJK ONZE BLOG

Tekenkunst   – 8 lesuren –

In het atelier tekenkunst ontdek je tekenen in al zijn facetten, zowel vanuit de waarneming als de verbeelding, zowel vanuit het technisch vaardige als het expressieve en creërende. De thema’s zijn zeer uiteenlopend. Je werkt naar figuur (model), stilleven, landschap. Je zet ook stappen richting abstractie. 

Verhouding, licht-donkerwerking, richting, perspectief, enz. Met deze beeldende middelen start je je zoektocht naar een persoonlijk vocabularium. Je ontdekt de raakvlakken met andere disciplines, je ontdekt jezelf en je eigen creatieve skills, je geniet van het tot stand brengen van een persoonlijk oeuvre. 

BEKIJK ONZE BLOG

Vrije grafiek   – 8 lesuren –

In het grafiekatelier leer je diverse vlak-, diepdruk- en hoogdruktechnieken op een eigentijdse en niet-toxische manier. Het medium biedt veel artistieke mogelijkheden die je leert kennen via proces en experiment. Je leert het spel van lijnen, vlakken en figuren beheersen en ook je tekenvaardigheid komt aan bod. Je persoonlijke ontplooiing en je eigen verhaal worden alsmaar sterker naarmate de opleiding vordert. Je maakt boeiende beelden met dikwijls verrassende resultaten. Je stelt je werk tentoon en laat je inspireren door de klassieke en hedendaagse kunst. De leerkracht neemt je graag mee in het verhaal van lino- en houtsnede, monotype, etstechnieken op koper en pvc-film en vlakdruk op polyesterkalk. 

BEKIJK ONZE BLOG

Projectatelier   – 4 lesuren –

In projectatelier draait het om experimenteren en exploreren. Het is een zoektocht naar zowel vorm als techniek. Concept, context en techniek zijn onlosmakelijk verbonden en vanuit die veelzijdigheid ga je die benaderen. 

Dit atelier is niet gebonden aan één medium. Het gebruikte medium is bovendien niet langer het uitganspunt, maar een deel van het geheel. Het beeldend werk kan dan ook vele vormen aannemen: van conceptuele kunst tot installatiekunst, tweedimensionaal werk, sculpturaal werk, performance, enz. Daarnaast onderzoek je de mogelijkheden van het tentoonstellen. Hoe kun je de toeschouwer op een interessante manier benaderen of zelf actief laten deelnemen? Projectatelier is een creatief en actief atelier waar je je ideeën omzet in concrete projecten. 

BEKIJK ONZE BLOG

Keramiek   – 8 lesuren –

Zie je graag vormen ontstaan uit materie? Vertel je je eigen artistiek verhaal het liefst in klei? Dan zit je in het keramiekatelier op je plaats. Aan de hand van gerichte opdrachten en thema’s verken je vormstudie, functionaliteit, ontwerp en sculpturaliteit. Je maakt kennis met een waaier aan technieken: je leert opbouwtechnieken, maakt mallen om met gietklei te vullen en draait potten op de draaischijf. Je verkent decoratieve technieken zoals glazuren en maakt kennis met verschillende types ovens en stooktechnieken. Je experimenteert en verkent je eigen artistieke mogelijkheden. Je bouwt zelfstandig een oeuvre op en werkt je eigen concepten uit. Begeleide uitstappen, toonmomenten, coaching en groepsdynamiek vormen een boeiende ondersteuning in deze opleiding. 

BEKIJK ONZE BLOG

Schilderkunst   – 8 lesuren –

In het atelier schilderkunst vertrek je vanuit de waarneming en de verbeelding. Je leert omgaan met beelden en leert deze te verwerken of te filteren tot een eigen creatie. Kleur, compositie, materie verken je procesmatig via uitdagende opdrachten en thema’s. Er is ruimte om te experimenteren en de eigenschappen van de verf en hun dragers te onderzoeken. Met die bagage en technische onderbouw, ontwikkel je een visie op het tweedimensionale vlak en tegelijk je eigen artistieke identiteit. 

Onze opleiding is veelzijdig en zowel de hedendaagse kunstscène als de klassieke kunst zijn een voortdurende bron van inspiratie. We coachen en begeleiden jou in je groeiproces en helpen jou een persoonlijke beeldtaal ontdekken. 

UURROOSTER 2023 - 2024

BROCHURE 23-24

SPOT ONS
Facebook
Instagram
#kazgespot

Kunstacademie Zwevegem

Transfostraat 21

8550 Zwevegem

056  28 54 20

info@kazwevegem.be

Kunstacademie Zwevegem