Selecteer een pagina

3de en 4de leerjaar (2de graad)

Muziekatelier + Instrument 

Muziekatelier   – 2 lesuren –

Musiceren kan je leren! In het muziekatelier leer je noten lezen, ritmeren en zingen. Tijdens deze lessen klap je, zing je en speel je op kleine slagwerkinstrumenten. Zo train je je ritmegevoel en je muzikaal geheugen. En dat doe je niet alleen. Want samen muziek maken met de hele klas, dat is pas fijn!

Instrument   – 1 lesuur –

Welk instrument je ook kiest, je leert er stap voor stap op spelen. Je volgt les in kleine groepjes van maximum vier leerlingen en alles wat je in de lessen muziekatelier leert, komt hier beestig goed van pas.

Benieuwd welke instrumenten je kan leren spelen aan de kunstacademie? Viool, cello, blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, fagot, trompet, trombone, bariton, hoorn, althoorn, euphonium, piano, slagwerk, gitaar en zang.

Op het einde van de vakantie neemt de leerkracht instrument contact met je op om af te spreken waar, op welke dag en welk uur jouw les doorgaat. Je kan ook een instrument bij ons huren en dat kost 50,00 euro per jaar. Piano, slagwerk en gitaar hebben wij wel niet in bruikleen. In de vestigingsplaatsen Heestert, Sint-Denijs, Otegem en Moen worden de lessen strijkers, blazers en gitaar ingericht zodra er minstens drie leerlingen hetzelfde instrument volgen.

5de en 6de leerjaar 

Muziekatelier + Instrument + Groepsmusiceren 

Muziekatelier   – 1 lesuur –

Vanaf het vijfde leerjaar volg je nog één uurtje muziekatelier. De noten en de ritmes worden talrijker en moeilijker en je zingt en musiceert met de hele klas. Muziekatelier daagt je met een basispakket zichtlezen en ritmes voor gevorderden uit. 

Instrument   – 1 lesuur –

Ondertussen ben je beste maatjes geworden met je instrument. Je kunt er verschillende ritmes en alsmaar meer noten op spelen. De muziek die je speelt, klinkt ondertussen behoorlijk goed! Het podium lonkt meer dan ooit.

Klasoptredens of spelen op de opendeur, je krijgt elk schooljaar de kans om je liefde voor muziek aan iedereen te tonen. En wees daar maar zeker van: optreden voor het publiek is altijd een beetje spannend maar wel heel leuk. 

Groepsmusiceren   – 1 lesuur –

Vanaf het vijfde leerjaar heb je de beginselen van het muziekatelier onder de knie en ben je goed vertrokken op je instrument. Tijd om iets nieuws uit te proberen: groepsmusiceren! In deze lessen ondervind je aan de lijve hoe plezant samen muziek maken kan zijn. Je leert luisteren naar elkaar, je leert samen een mooie klank vormen en je krijgt aandacht voor tempo en dynamiek.

Plezier gegarandeerd nu je met andere instrumenten en met andere muzikanten mag samenspelen. 

UURROOSTER 2024 – 2025

SPOT ONS
Facebook
Instagram
#kazgespot

Kunstacademie Zwevegem

Transfostraat 21

8550 Zwevegem

056  28 54 20

info@kazwevegem.be

Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/2/c/4/kunstacademiezwevegem.be/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218 Kunstacademie Zwevegem