Selecteer een pagina

4de tot 6de middelbaar (4de graad) 

 Muziek spelen of Muziek schrijven

Muziek spelen   – 2 lesuren –

Staat je instrument nog steeds centraal in je liefde en passie voor muziek? Vind jij je spelplezier in het musiceren en het maken van muziek? Dan volg je één uurtje per week instrument en kies je hierbij een vak naar keuze. Je volgt in totaal 2 uur les. (officiële term bij het inschrijven: vertolkend muzikant)

Instrument
+
Groepsmusiceren of Koor of Begeleidingspraktijk of Improvisatie of
Muziektheorie of Muziekgeschiedenis

Muziek schrijven   – 2 lesuren –

Vind jij het grootste plezier in het schrijven van muziek. Word je uitgedaagd door de structuur, de opbouw en de taal van de muziek? Wil je de muziek in je hoofd op papier zetten? Kies dan voor een uurtje compositie en kies hierbij één van de onderstaande vakken. Je volgt in totaal 2 uur les. (officiële term bij het inschrijven: creërend muzikant)

Compositie
+
Instrument of Muziektheorie of Muziekgeschiedenis

Alle vakken op een rijtje1ste  tot 6de middelbaar 

Instrument 

De basistechniek heb je ondertussen verworven. Tijd om deze verder uit te breiden en te verfijnen. Het repertoire waaruit je kunt kiezen wordt groter en je persoonlijke inbreng wordt heel erg gewaardeerd. Je krijgt de kans om muzikaal te groeien.

Groepsmusiceren 

In de lessen groepsmusiceren ondervind je aan de lijve hoe plezant samen muziek maken kan zijn. Je leert luisteren naar elkaar, je leert samen een mooie klank vormen en je krijgt aandacht voor tempo en dynamiek.

Koor

Samen zingen in koor. Ook dat kan aan de kunstacademie. Van klassieke liederen tot hedendaagse pop, je zingt ze meerstemmig en met volle goesting. Bovendien krijg je meermaals per jaar de kans om met een enthousiaste koorbende het podium te betreden. 

Begeleidingspraktijk 

Voor de leerlingen piano is er het vak begeleidingspraktijk. Je leert er akkoorden gebruiken en toepassen. Je laat de partituur los en vindt je eigen stem op de piano. Je ontdekt hoe je op zicht kan spelen. Uiteraard leer je ook samen spelen en elkaar begeleiden. 

Improvisatie 

Improvisatie is een praktische les waarin je al je creatieve muziekkriebels botviert. Hoe speel je op jouw instrument de regen na? Of hoe stap je mee in de sound van de ander en bouw je samen een muziekscore op? In deze les leer je je instrument vanuit een andere invalshoek bespelen. 

Compositie

Een eigen nummer schrijven voor het instrument waarop je speelt. Een liedje maken van je eigen tekst of op de tekst van iemand anders? Dat muzikale idee in je hoofd omzetten tot een compositie. Dit alles kun je leren. Bovendien kom je in deze les te weten hoe instrumenten, orkesten en ensembles werken. Welkom in de klas compositie. 

Muziekcreatie

In muziekcreatie maak je je eigen muziek op de meest uiteenlopende manieren. Je creëert je eigen soundscape. En dit niet alleen voor je eigen instrument. Je creëert ook muziek voor een ensemble en met die muzikanten voer je je eigen werk uit. De tools die we je in deze les aanreiken zijn verrassend veelzijdig. 

Muziektheorie

In de lessen muziektheorie verdiep je je in de bouwstenen van de muziek. Je ontleedt de muziektaal en probeert die te begrijpen. Je gaat op zoek naar de vorm, de opbouw en de structuur van een muziekwerk. Je leert akkoorden lezen en herkennen. Ook andere parameters zoals melodie en ritme krijgen de nodige aandacht. 

Muziekgeschiedenis

In ons atelier muziekgeschiedenis kan je je muzikaal oor aanscherpen en heel wat straffe werken beluisteren. Je leert de geschiedenis van de muziek kennen van bij haar ontstaan tot en met de 21ste eeuw. Je legt linken naar andere disciplines zoals geschiedenis, filosofie of beeldende kunst. 

Specialisatie

Je bent ooit afgestudeerd aan een kunstacademie of je hebt een andere muzikale opleiding genoten en het aanbod muziek van onze kunstacademie interesseert jou. Je bent leerling aan onze academie en je wil je nog verder verdiepen in één van de vakken die de school aanbiedt. Dat kan! Maak een afspraak met directeur Heidi De Clercq en bekijk samen wat de kunstacademie voor jou kan betekenen. Je volgt 2 uur les per week. 

UURROOSTER 2024 – 2025

SPOT ONS
Facebook
Instagram
#kazgespot

Kunstacademie Zwevegem

Transfostraat 21

8550 Zwevegem

056  28 54 20

info@kazwevegem.be

Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/2/c/4/kunstacademiezwevegem.be/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218 Kunstacademie Zwevegem