Selecteer een pagina

1ste tot 3de middelbaar 

 Woordlab

Uurrooster + info 

Woordlab   – 2 lesuren –

Van het eerste tot en met het derde middelbaar confronteren we je in dit laboratorium met zoveel mogelijk vormen van woord. In een groepje van maximum zes leerlingen krijg je wekelijks twee uur les. Je duikelt, wroet en speelt met poëzie, toneeltekst, improvisatie, hoorspel, ruimte, stilte en personage. Aan de hand van verschillende thema’s onderzoek je samen met je medeleerlingen en begeleid door je leerkracht telkens een facet van de dramatische kunst. Zo leer je onderzoeken, creëren en performen. 

4de tot 6de middelbaar 

Kunst en cultuuratelier

+ Spreken en vertellen en/of Verteltheater en/of Speltheater 

Uurrooster + info 

 Kunst en cultuuratelier  – 1 lesuur –

Als je zelf op het podium staat, is het belangrijk dat je oog hebt voor het werk van anderen. Dit vak leert je kritisch en met kennis van zaken kijken naar theater. Of zeg maar naar kunst in het algemeen. Je woont heel wat (theater)voorstellingen bij die de leerkracht in de les toelicht en achteraf analyseert. 

Spreken en vertellen

 – 1 lesuur –

Spreken en presenteren maakt van jou een vlotte spreker. Via spreekoefeningen leer je op een ongedwongen wijze improviseren, discussie voeren, debatten leiden, interviews afnemen, radio maken en toespraken houden. Je teksten, die schrijf je zelf. 

Verteltheater

  – 1 lesuur –

Poëzie, theatermonologen, cabaretteksten, maar ook een krantenartikel, een situatie of een emotie kan de start van je verhaal zijn. Je vertelt, je speelt, je leeft je in en gaat op zoek naar je eigen stem. Je pakt het publiek vast, ontroert en laat het niet meer los. 

Speltheater

  – 1 lesuur –

In speltheater zetten we dialoog centraal: jij en je medespeler(s). We vertrekken vanuit een bestaande theatertekst, een film of schilderij, een flard tekst die we onbewaakt ergens opvingen. Jij bent de speler. Aan jou om een kant van jezelf te ontdekken en die aan ons te tonen in je personage. 

BROCHURE 21-22

Volg ons op Facebook & Instagram

Kunstacademie Zwevegem

Transfostraat 13

8550 Zwevegem

056 / 71 69 76

info@kazwevegem.be

Kunstacademie Zwevegem