Selecteer een pagina

4de tot 6de middelbaar (4de graad) 

Kunst en cultuuratelier

+ Spreken en vertellen en/of Verteltheater en/of Speltheater 

Uurrooster + info 

 Kunst en cultuuratelier  – 1 lesuur –

Als je zelf op het podium staat, is het belangrijk dat je oog hebt voor het werk van anderen. Dit vak leert je kritisch en met kennis van zaken kijken naar theater. Of zeg maar naar kunst in het algemeen. Je woont heel wat (theater)voorstellingen bij die de leerkracht in de les toelicht en achteraf analyseert. 

Spreken en vertellen

 – 1 lesuur –

Spreken en presenteren maakt van jou een vlotte spreker. Via spreekoefeningen leer je op een ongedwongen wijze improviseren, discussie voeren, debatten leiden, interviews afnemen, radio maken en toespraken houden. Je teksten, die schrijf je zelf. 

Verteltheater

  – 1 lesuur –

Poëzie, theatermonologen, cabaretteksten, maar ook een krantenartikel, een situatie of een emotie kan de start van je verhaal zijn. Je vertelt, je speelt, je leeft je in en gaat op zoek naar je eigen stem. Je pakt het publiek vast, ontroert en laat het niet meer los. 

Speltheater

  – 1 lesuur –

In speltheater zetten we dialoog centraal: jij en je medespeler(s). We vertrekken vanuit een bestaande theatertekst, een film of schilderij, een flard tekst die we onbewaakt ergens opvingen. Jij bent de speler. Aan jou om een kant van jezelf te ontdekken en die aan ons te tonen in je personage. 

UURROOSTER 2024 – 2025

SPOT ONS
Facebook
Instagram
#kazgespot

Kunstacademie Zwevegem

Transfostraat 21

8550 Zwevegem

056  28 54 20

info@kazwevegem.be

Kunstacademie Zwevegem